Как да следим промоциите за самолетни билети

Как да проследяваме промоциите за самолетни билети на авиокомпаниите? Един вариант е да ползвате добра туристическа агенция, като http://www.mmtravel.bg/. Ако решите да опитате сами, то абонирайте се за списъците на всички големи нискобюджетни авиокомпании с новини, които от вашия град летят. От България за жалост не летят много ниско бюджетни и различни компании, но не е лошо в сайтовете им да се регистрирате, защото се предлагат много интересни понякога дестинации от Букурещ, Истанбул и други близки дестинации, които с личен автомобил са лесно достъпни.

Глобалните авиокомпании предлагат акции обикновено, които в определен регион се прилагат, затова не е достатъчно да „харесате” просто общите страници в социалните мрежи на нискотарифните авиокомпании за евтини самолетни билети. Ако не искате на никъде да летите, изтрийте писмото просто, но почти всички пътувания от интересно предложение започват за акция в списъка, нали е огромен светът и за пътешествия е създаден почти целият…

Акциите са различни. Lufthansa предлага периодично в Мексико, Южна Америка, Азия много приятни тарифи, и Африка понякога. От Европа за Ню Йорк обикновено можете за 500-700 долара самолетни билети да летите, освен пиково натоварване през летния период и през work-and-travel периода от 15 април до 15 септември. В Западна Африка, които са бивши колонии на Франция, няма акции на практика, тъй като ги свързват обикновено с Европа 1 или 2 авиокомпании.

Следете на форумите тематичните раздели, новините на туристическите сайтовете четете, следете на търсачките за полети списъците и т.н. Там ще намерите неочаквани акции за самолетни билети и новини на авиокомпаниите, които от първоизточника сте пропуснали, интересни находки на потребители и др. Веднъж нещо дълго като търсите или някъде на нещо си летите, след това ще гледате още няколко месеца на Google рекламата с банера на тази авиокомпания.

Как се образуват цените на самолетни билети?

- Стойността при нискотарифните авиокомпании от две тарифи се състои – отиване и връщане, които се сумират.
- При полет само в едната посока не се променя цената.
- Полетът на традиционна обикновена авиокомпания в една посока струва малко по-евтино, също от полет отиване-връщане по-скъпо.
- Директният полет на традиционна авиокомпания почти винаги е по-скъп от А до Б, от вариантите с прекачване, които се предлагат от конкурентите.
- Задължително правилата на тарифата четете и условията.