Следпразнични ниски цени за самолетни билети

Самолетни билети на ниски цени авиокомпаниите пускат след празничния пик за пътувания. Примамливи оферти за повечето европейски градове има от редовните и от нискотарифните превозвачи. Периодът на пътуване е през март (края на зимния сезон), когато влиза в сила лятното, по-скъпо разписание.

Романтична разходка до Рим 220 лв. излиза в двете посоки например, с включени всички такси. Воаяжът до Париж с самолетни билети е на доста приличната цена двупосочно от 385 лв. Условието обаче на офертата е, билетите не по-късно от 15 януари да бъдат закупени. Пътуването може в неограничен период да се осъществи. Родният превозвач и до Милано и Брюксел предлага следпразнични промоции на 270 лв. в двете посоки, а на ЕС – за 320 лв. И тук условието е самолетни билети до средата на януари да се закупят. Цените са крайни, като и летищните такси са калкулирани в тях. Местата са ограничени обаче на ниска цена и желаещите трябва бързо да действат.

Добри цени през януари и февруари от България дава у нас и основният лоукост превозвач Уизеър. Компанията предлага за 40 лв. в едната посока Венеция, Милано и Болоня. Немските дестинации пък тръгват от 50 лв. за Франкфурт (Хан) и Дортмунд. Евтината авиокомпания и директни полети предлага до Париж (Бове) за 70 лв. в посока. Цените варират според деня обаче и често удрянето на „джакпота“ от самолетни билети е с дати и часове компромиси. Добри цени и „Изиджет“ пуска за Манчестър и Лондон. През февруари, март и април може да се купи за 180 лв. самолетни билети в двете посоки. Цените обаче за определени дни са само.

През студените месеци до Виена и обратно Австрийските авиолинии возят с всички такси за приличните 212 лв. Чешките авиолинии също влизат на зимни оферти на пазара за самолетни билети от София. Оттам предлагат до Амстердам, Барселона, Мадрид, Копенхаген и Париж бързи връзки за 340-360 лв. в двете посоки. Цените са в Прага с прекачване и всички такси са включени.

Самолетните билети ще могат без да доплащаме да бъдат прехвърляни на друг човек на името. Освен това пътуващите със самолет в най-скоро време няма да плащат за багаж и чекиране допълнителни такси.