Търсачки за самолетни билети в интернет

Търсачките за самолетни билети са много, всяка от които има предимства, недостатъци и собствени номера. Ето тук например можете да намерите няколко добри предложения на български език – http://www.paravion.bg/самолетни-билети. Още едно важно предимство на търсачките е съставяне на интересни маршрути, предвид между авиокомпаниите партньорските споразумения за самолетни билети. Това ви дава възможност линейно да съставяте на пътуването си маршрута, а не циркулярно!

Подробностите в авиокомпанията уточнявайте или опитайте маршрут да съставяте, като бутона “multi-city” ползвате.

Ако транзакцията за самолетни билети не минава, какво да правим?

- Обадете се в банката, за плащане с карта в интернет включете възможността.
- Обадете се в банката и лимита за провеждане на транзакции в интернет увеличете.
- Обадете се в банката и проверката на CVV2 кода изключете, ако е възможно това, тъй като понякога не минава операцията, дори ако за неговата проверка има поле, понякога няма поле CVV2 изобщо.

Какво представляват на авиокомпаниите бонусните програми при самолетни билети? Това са на една авиокомпания или алианс програми, които позволяват мили да натрупвате за полети и за други услуги. Винаги изучавайте преди полета условията на бонусната програма, дори ако за първи път ползвате авиокомпанията. Регистрирайте се и номера на участника показвайте при регистриране на летището или по при онлайн регистрация.

Запознайте се подробно със списъка с партньори – компании за даване на коли под наем, хотели, TravelSIM и т.н. Не трябва от приятни бонуси да се отказвате, само заради незнание. Вашият полет може значително по-близо да се окаже с такива самолетни билети, отколкото си мислите.

Поинтересувайте се влиза ли в някой от авиационните алианси вашата авиокомпания, защото са взаимосъвместими техните бонусни програми, но се поинтересувайте преди въвеждането в резервацията на вашия номер, понеже е по-добре да насочите милите си предварително към авиокомпанията за самолетни билети, в която най-много мили имате, или където условията са най-добри за запазване на милите.

Някъде имат безсрочно време за натрупване милите, другаде трябва веднъж на 2-3 години да се използват или със същата авиокомпания да летите, за запазване на сметката. За вътрешен полет са необходими 10-15 мили обикновено, за в Европа са 20-30 хиляди, а 50-70 хиляди за трансатлантически полет. Натрупването и на мили използването им е много интересна възможност в резервирането на самолетни билети.